NWJ House
Antwerp,
Belgium
2015 — 2018
Residential

Our client had just bought a townhouse on the up and coming southern side of Antwerp. It was a beautiful structure, a neoclassical townhouse from the late 1870’s with a garden in back, but it had been divided into cheap apartments in the 1970’s and left in a neglected state. The rear facade was absolutely dreadful, style-wise disconnected from the house with aluminum windows. Right from the start, the client told us that he was looking for a complete house, down to the slightest details: interiors, furniture and art. This is exactly the sort of project we like to undertake. We worked closely together, and the choices we made from the beginning were the right ones. Very little changed from the start of the project to the end, which rarely happens.

One especially interesting choice was that we had the high ceilings hand-lacquered in a glossy, dark gray color. Sometimes when ceiling finishes are identical to wall finishes, they end up feeling too high and less intimate for a private house . The quality of the light we created gives the home a feeling of warmth and serenity throughout, which is exactly what we were aiming for. It gives our client the ability to live in the city, in a very lively neighborhood, but still have the peacefulness of living in the country.